Leadható a lakossági veszélyes hulladék!

Évente egyszer Biatorbágy Önkormányzatának szervezésében szabályosan szabadulhatunk meg a feleslegessé vált elektronikai berendezéseinktől, gumiabroncsoktól és egyéb külön kezelendő hulladékainktól!

Veszélyes hulladékgyűjtés

A háztartásokban felhalmozódott lakossági veszélyes hulladékok begyűjtésére 2013. április 20.-án, szombaton reggel 8.00-12.00 óráig kerül sor a település két pontján: Torbágyon a vasútállomás parkolójában, Bián a Sándor-Metternich kastély TSZ szárny belső udvarán.

A szolgáltatás a lakosság részére térítésmentes. Az önkormányzat által megbízott szerződő partnerek ártalmatlanítási, hasznosítási céllal az alábbiakban megnevezett veszélyes hulladékokat veszik át:
Elektronikai hulladék: elektromos és elektronikai berendezések, fénycsövek, izzók, elemek, és akkumulátorok

Egyéb veszélyes hulladék: irodatechnikai hulladékok (toner, nyomtató patron), fáradt olaj, étolaj, oldószerek, hígítók, festék maradék, veszélyes anyaggal szennyezett göngyölegek (olajos flakon, festékes doboz), hajtógázas sprayflakonok, gumiabroncsok, növényvédő szerek, gyógyszer hulladék.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy a begyűjtőhelyre ne vigyenek építésből, bontásból származó törmeléket (például téglát, síküveget), vagy egyéb háztartási hulladékot, mert ezeket a szerződött partnerek nem veszik át.

Hozzászólások