Adventkor a természetben 2021 – Első küldetés!

Közeledik a 2021-es év Karácsonya és immár hagyományként ismételten megszervezzük Adventi kirándulásainkat!A program lényege: mind a 4 adventi hétvégére adunk egy-egy kirándulási útvonal javaslatot és hozzá egy feladatot. Az hogy mikor mentek el rá, teljesen szabadon választott. A lényeg, hogy a feladvány „megfejtését” fényképpel dokumentálva küldjétek meg a tajvedokorkukacgmail.com email címre.

2021 december 27.-én a beérkezett pályázók között értékes vásárlási utalványokat sorsolunk ki. Minél több kiránduláson veszel részt annál jobban növeled esélyeidet arra, hogy szép élményekkel gazdagodj, jól érezd magad, egészségesebb legyél és ha szerencsés vagy még jutalmat is kapj ezért 😊

Első feladvány:

A túra hossza: ~ 5 km.

A túra útvonala: Kálvin tér- Sándor u.-Géza fejedelem u.-Barackvirág u.- Zajgó u.- Zajgó turista út-a végénél a múrvás úton jobbra- majd az út kanyarodik balra és a kanyar után kb. 50 m.-re jobbra tovább a piros jelzésen- az ösvényen balra a Madár szirt tetején- elhaladva egy pár régi pince mellett (bal kézre) – a 100 lépcsőnél le jobbra- Kisvisszhangdombon egy nagy levegővel beinni a szép látványt-majd az eredeti útvonalat folytatva jobbra a Pamacs u. visszaérve a Zajgó utcára vissza a Kálvin térre.

Ha valaki rövidíteni szeretné a Zajgó utcától is lehet indulni, ha valaki hosszabbítani szeretné javasoljuk a Madárszirt tetején tovább menni a Nyakas-kőhöz majd le a parkolóhoz és a parkolótól vissza a Zajgó utca aljába.

A zajgó turista útja pár évvel ezelőtt még járhatatlan volt a sok oda hordott szemét miatt. A Tájvédő kör egy vállalati felajánlást felhasználva élt a lehetőséggel és kitakarítatta. Azóta is folyamatosan tisztítjuk. Kérjük, készíts kizárólag természetes alapanyagokból szép dekorációt vagy bármi egyebet, akár az ösvényben talált fákból, levelekből, indákból és díszítsd fel az útvonalat. Készíts róla fényképet/fényképeket (max,3 db.) és küld el nekünk. Ha élményeidet is megfogalmazod, annak is nagyon örülünk.

A játék részletei:
– Egy résztvevőtől csak az aktuális a feladványnak megfelelő darabszámú képet tekintünk érvényesnek.
– Egy adott kép csak egyszer vehet részt a játékban.
– A fényképeket a következő feladvány közzétételéig el kell küldeni.
– Azonos e-mail címről érkezett fájlokat egy résztvevőtől kapottnak tekintünk. A fényképek elküldésvel hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a játék bemutatásra, népszerűsítésre felhasználhassuk.
– A megadott e-mail címre küldött képek sorszámot kapnak, ezzel vesznek részt a sorsoláson.
– A sorsolást december 27-én tartjuk, a nyerteseket e-mail-ben értesítjük.
– A főnyeremény egy közeli sportáruházban beváltható 10,000 Forint értékű vásárlási utalvány.

2020-as kedvenc képek

2020-as feladványainkból

2019-es feladványainkból

A játékot Réthelyi Karola és Tüske Emil készíti.

További információ a helyszínekről a Biatorbágyi Tájvédő Kör egyesület honlapján vagy Facebook oldalán!

Hozzászólások