Adventkor a természetben 2020 – negyedik küldetés

Advent utolsó hétvégéjén úgy gondoltuk, hogy mi is megajándékozunk Benneteket, azaz mindenkit, aki elmegy a túrára. A helyszín kiválasztásakor visszakanyarodtunk az első feladatunkhoz.

Induljatok el a Vörös pince irányából lefelé a Barackvirág utcán, majd a Füzes-patakon átkelve a Vörös-kereszt (Orbán-kereszt) –től felfelé a Zajgó utcán, a Czöndőr-kúttól jobbra a Pamacs utcán, a Kisvisszhang dombig. A kilátás mindig nagyon szép, érdemes egy pár percig legeltetni szemeteket a látványon. Az elmúlt hetekben újabb padokkal gazdagodott a környék. Az egyik feladatotok, hogy az új padokat közelebbről megnézve “Adventi ” kapcsolatot találjatok, és ezt fényképpel dokumentáljátok. Innen menjetek tovább a Százlépcsőn felfelé. Felérve a Madárszirtre balra induljatok el, egyrészt mert onnan is gyönyörű a kilátás, (megtaláljátok a Zsámbéki romtemplomot?), másrészt egy kicsit tovább haladva az Iharos irányába az első piros turista jelzésnél forduljatok jobbra és a bokrok között találtok egy régi pincét, pince ajtóban pedig egy kis zsákot apróságokkal. Kínáljátok meg magatokat és persze készítsetek róla fényképet. Induljatok visszafelé, végig a Madárszirten a Nyakaskőig, ahol fel is mászhattok rá, illetve itt is lehet padokat “Adventi” jellel keresni. A Nyakas alatti ösvényről indul a Csizgey-árokban egy ösvény, arra induljatok visszafelé. Mikor beértetek az árokba és az ösvény balra kanyarodik, ott térjetek el jobbra, Pontban a Nyakas kő alatt fogtok találni egy kőfalat, az árok tetejét, ott vár benneteket egy új csomagocska, melyből ismét megkínálhatjátok magatokat, majd tegyétek vissza a csomagot az utánatok jövőknek. Máshová nem ér tenni, mert mindenki ezt a leírást olvassa 🙂

Innen több úton is visszatérhettek a kiindulási ponthoz. A/ Nyakas alatti parkoló – Millenniumi emlékkő – Kisvisszhang domb – Czöndör-kút – Barackvirág utca. B/ Nyakas alatti parkoló – Vörös-kereszt – Barackvirág utca. C/ Csizgey-árok – Kisvisszhang domb – Czöndör-kút – Barackvirág utca (rövid, de egy kicsit metszőollós)

Feladat: A negyedik feladványunk a december 19-20-i hétvégére: készíts fényképeket a Madárszírt tetején térképen megadott pincénél és lent a padnál adventi kapcsolatot keresve.

Ezzel a kirándulással szeretnénk Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánni!

A kirándulás hossza nagyjából 5 km.

Az első, a második, a harmadik küldetés és válogatás a beérkezett képekből.

A játék részletei:
– Egy résztvevőtől csak az aktuális a feladványnak megfelelő darabszámú képet tekintünk érvényesnek.
– Egy adott kép csak egyszer vehet részt a játékban.
– A fényképeket a következő feladvány közzétételéig el kell küldeni.
– Azonos e-mail címről érkezett fájlokat egy résztvevőtől kapottnak tekintünk. A fényképek elküldésvel hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a játék bemutatásra, népszerűsítésre felhasználhassuk.
– A megadott e-mail címre (tuske.emil@gmail.com) küldött képek sorszámot kapnak, ezzel vesznek részt a sorsoláson.
– A sorsolást december 27-én tartjuk, a nyerteseket e-mail-ben értesítjük.
– A főnyeremény egy közeli sportáruházban beváltható 10,000 Forint értékű vásárlási utalvány.

 

A játékot Réthelyi Karola és Tüske Emil készíti.

További információ a helyszínekről a Biatorbágyi Tájvédő Kör egyesület honlapján vagy Facebook oldalán!

Hozzászólások