Adventkor a természetben 2020 – első küldetés

Ismét eljött az Adventi időszak, melyben idén is megrendezzük kirándulós játékunkat.

Rászoknál a kirándulásra? Vagy már most is függő vagy? Szereted a feladatokat, a kihívásokat? Akkor gyere és csatlakozz, teljesítsd hétvégi küldetésedet megadásaink alapján!

Péntek délutánonkénti feladatkiírásaink alapján keresd fel az adott helyszínt  és fotózd le magadat/magatokat a feladványok szerint, gyűjtsd össze a kért információkat. Készíts belőle egy képes összefoglalót és küld el a karola.rethelyi@gmail.com vagy a tuske.emil@gmail.com email címre.

Első adventi hétvége: 2020 November 27-November 30. Helyszín: Zajgó és Százlépcső környéke;

Első feladvány:

A Zajgó utcából nyílik a Zajgó árok, ami évekig látogathatatlan volt a benne felhalmozódott szemét miatt. 2019-ben a Tájvédő kör szervezésében kitisztításra került és újra járhatóvá vált ez a szőlősgazdák által sokat használt árok. Egy 3-4 km hosszú körsétára hívunk. Kiindulási pont a Zajgó utca. A Barackvirág utca végétől indulj el a Zajgó utcán, bal kézre hamarosan meglátod a Cöndör kutat. Balra haladva beérsz az árokba, ahol először jobbra tartva  ezentúl felfelé kell haladnod, kb. 700 m hosszan, egész addig míg ki nem érsz egy murvás útra,  ahol egy kerekes kutat kell találnod.  Az előbbi szakaszon  bal kézre egy pincét találsz félúton és innentől kezdve nincs más dolgod, mint hogy pincéket keressél, fényképezzél. A murvás úton kanyarodj jobbra és haladj tovább rajta. Lesz egy nagy balra kanyar, majd  kb. 100 m múlva jobb kézre el lehet térni és kiérsz egy mezőre azon keresztül eljutsz a Madárszirt keleti végéhez, ahonnan balra haladva rengeteg pincét találsz megbújva a fák között. Vigyázz magatokra, mert sokuk félig vagy teljesen romos, de érdemes megcsodálni, milyen kőrakásokkal éltek a nem is olyan régmúlt idők szakemberei. Ezen az ösvényen eljutsz a Százlépcsőhöz. Jobb kézre lesétáltok rajta, majd megpihentek a Kis Visszhang dombon a padoknál, ahonnan a menetirány szerint jobb kéz felé visszatértek a lakott területre előbb a Pamacs utcába, majd balra a Zajgó utcába, a kiindulási pontra.

A feladat, hogy számold meg és örökítsd meg a megtalált pincéket, melyekről elegendő 1-1 képet, akár részlet képet küldeni. több képet is küldhetsz, de a játékban ezek közül csak kettő fog részt venni. Természetesen szívesen vesszük, ha kreativitásod, személyiséged valamilyen módon megjelenik az általad készített anyagban. Ha okostelefonnal rögzíted a kirándulást kérünk, hogy oszd meg velünk az útvonalatok térképét is.

A játék részletei:
– Egy résztvevőtől csak az aktuális a feladványnak megfelelő darabszámú képet tekintünk érvényesnek.
– Egy adott kép csak egyszer vehet részt a játékban.
– A fényképeket a következő feladvány közzétételéig el kell küldeni.
– Azonos e-mail címről érkezett fájlokat egy résztvevőtől kapottnak tekintünk. A fényképek elküldésvel hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a játék bemutatásra, népszerűsítésre felhasználhassuk.
– A megadott e-mail címre küldött képek sorszámot kapnak, ezzel vesznek részt a sorsoláson.
– A sorsolást december 27-én tartjuk, a nyerteseket e-mail-ben értesítjük.
– A főnyeremény egy közeli sportáruházban beváltható 10,000 Forint értékű vásárlási utalvány.

További információ a helyszínekről a Biatorbágyi Tájvédő Kör egyesület honlapján vagy Facebook oldalán!

 

 

Hozzászólások