Új lomtalanítási rend Biatorbágyon!

lomtalanitas

Esztergom és Bicske után Biatorbágyon is megszűnt a rendszeres évi lomtalanítási nap. Helyébe a rugalmas lomtalanítási rendszer lépett, ami személyre szabottan telefonon rendelhető és továbbra is ingyenes. A szelektív és zöldhulladék elszállítás 2011-es részleteiről és gondjairól is szeretnénk az érintetteket tájékoztatni cikkünkben.Az új rend igazságosabb és gazdaságosabb, mert csak azok vehetik igénybe, akik szerződéssel rendelkeznek a szolgáltatóval, hiszen a hulladék elszállítását nem várhatjuk el ingyen. Kényelmes is az időpont beállíthatósága miatt és nem lepi el a szemét, illetve a guberálók hada városunk utcáit napokra.

Az előnyök mellett hátrányokra is számíthatunk. Sokan nem akarják, vagy tudják kifizetni a szemét elszállításának díját. Ők nem kaphatnak szelektív hulladékgyűjtő zsákot és a szelektív gyűjtőkonténerek számának csökkentése is tovább ront helyzetükön. A gyűjtő szigeteknél nagy mennyiségben előforduló kommunális hulladék és rendetlenség a módszer hibáit jelzi. Még nem sikerült tudatosítani: helytelen dolog csak úgy magára hagyni szemetünket az út mentén, majd csak összeszedi valaki! A külterületeken nehéz szabályosnak lenni (Katalin, Kutya, Szarvas, Ürge, Öreg-hegy, Peca-tó) furán érzi magát az, aki a félhivatalosan kialakult lerakóhelyeken a pénzért vásárolt Saubermacheres szemetes zsákját odadobja a többi nem fizetős közé.

A szemét elszállításának költségeit valakinek állnia kell! Az új rendszer pontosabban szabályozza az eddiginél a hulladék elszállítást, megpróbálja kirekeszteni a nem fizetőket. Ha javítani akarunk környezetünk tisztaságán elengedhetetlen, hogy beszéljünk a felmerült problémákról és meggyőzzük a illegális szemetelőket, másképp is lehet élni.

Tüske Emil

A letölthető mellékletben a Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatal és a Saubermacher-Bicske kft. tájékoztatóját találod.

Környezetbarát és szolgáltatási csomag

Hozzászólások