Pont itt! Pont Te!

Új programmal indította a tanévet a Biatorbágyipontitt Ifjúsági Információs Pont és Közösségi Tér, becenevén az Ifipont. A Tájvédő Kör – a FiFikével és a Nagycsaládosokkal karöltve – több alkalommal is részt vesz a programok szervezésében, lebonyolításában.

 

Szeptemberben  indult útjára a kamaszok és fiatal felnőttek számára összeállította Pont itt! programsorozat. A közösségkovácsoló projekt programjai fontos értékeink mentén szerveződnek: kiemelt hangsúlyt kap bennük az önismeret, a tolerancia, az együttműködésre való képesség, a kreativitás, valamint a környezettudatosság. Az első alkalomra – ami a civileket összefogó Százlépcső nap volt – csupán néhány érdeklődő fiatal érkezett, az októberi akciónapon viszont már 32 résztvevő jelent meg. A Pont itt élsz! városismereti túra tíztől négyig foglalta le az ifjakat. A játékosok lelkesen és ügyesen keresték az állomáshelyeket, oldották meg a feladatokat. Az Önkormányzat jóvoltából senki sem tért haza ajándék nélkül, a nyertesek pedig csokitortát is kaptak.

A program növekvő sikere többek között az egyre hatékonyabb tájékoztatásnak köszönhető:  szórólapokon, plakátokon hirdettük meg az akciónapokat, hamarosan pedig a program saját honlapján is követhető lesz a projekt.

A következő alkalom főszereplője a hétköznapi környezetvédelem lesz. Ökolábnyomot számolunk és készítünk, takarékos terveket szövünk, saját tervezésű játékokat és ajándékokat alkotunk egész nap.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Találkozó november 12-én 10 órakor az Ifjúsági Pontban

A program ötletgazdái: Simon Zsuzsa (ifjúságsegítő) és Kállai Cili (Tájvédő Kör).

A teljes Pont itt! program letölthető itt.

szorolap

A városismereti túra útmutatója pedig itt.

pontittelsz_feladatok_1109_akadalyverseny

Hozzászólások