Bontják a Viaduktot!

Bár a Buba, mint kerékpárút nem fog áthaladni a viadukton, a korlátok átépítése zajlik a híd nagy részén. Az elsőként épült völgyhíd hídfőinek felmenő falazatai tetején lévő jó állapotú, kézzel faragott záróköveket közel 100 méter hosszban elbontják, a rajtuk lévő 136 évvel ezelőtt készült öntöttvas korlátoszlopokkal együtt. Helyükre vasbeton gerenda és horganyzott vas pálcás korlát kerül.

A Biatorbágyi viaduktok városunk legfontosabb építményei közé tartoznak, ezért különös figyelmet és óvatosságot érdemelne minden hozzájuk kapcsolódó építési tevékenység!

Joggal elvárható, hogy az építmény átalakításánál helytörténeti értékének, muzeális jellegének megfelelő elbánásban részesülhessen. A hídfő fedköveinek felújításáról, szükség esetén egyes elemek pótlásáról műemléki épületdiagnoszikai vizsgálat alapján lehetne dönteni. Amennyiben az eredeti öntöttvas korlát a helyén nem lenne megtartható, annak stílusára, formai kialakítására való tekintettel új, megfelelő magasságú egyedi korlát tervezése lenne kívánatos.

Jelenleg a Buba által érintett völgyhídon olyan átalakításokat akarnak végezni, amiknél nem szempont Biatorbágy érdekeinek figyelembe vétele, az értékek megőrzése, csak a gyorsaság és a költséghatékonyság.

Az, hogy mennyire van simára csiszolva a beton, nem kárpótolja az eredeti faragott fedköveket sem formájában, sem struktúrájában. Egy valahol kiállított eredeti korlátelem helyéről, kapcsolataiból kiragadva nem kompenzálja az oda nem illő tucat korlátot a hídfőnél.

A munkák már javában folynak, de talán még mindig van lehetőség a folyamat leállításra, egy jobb megoldás keresésére.

Természetesen elgondolkodtató az is, hogy a jelenleg használaton kívüli, a Matuska féle merényletben részes hídhoz nem tartoznak öntöttvas korlátelemek, faragott fedkövek. Az ott átvezetett kerékpárút kevesebb problémát okozhatott volna.

Frissités!

Tarjáni István polgármester kérésére a kivitelező felfüggesztette a munkát.

 

Hozzászólások