Adventkor a természetben 2022 – Második küldetés

Második útvonalunk leghíresebb, legismertebb látványosságainkat kerüli körbe, éppen ezért a feladat az, hogy nézzétek az utat, a tájat, az erdőt egy kicsit más perspektívából. Például a Nyakaskő tetején állva elképesztő távlatok és veszélyes mélységek nyílnak meg előttünk, ugyanez a Nyakas kő alulról szemlélve egy nagyon érdekes, „pocakos” képződmény, gyönyörű fenyőkkel körbe ölelve.

Gyűjtsetek ilyen „csodákat”, minden számít, amit másképp nézve, mást látunk!

A túra hossza 5 km

Kiindulási pont: Zajgó utca alja (Kutyás köz, Uszkár és Mudi utcák kereszteződése. Induljatok el felfelé a Zajgó utcán majd a pihenő padnál (Czöndör-kút) térjetek el balra és tovább jobbra a Kuvasz utcai ösvényen. Menjetek fel egész a jobb kézen látható Rédei kútig, ahol egy murvás út halad keresztbe elötetek. Itt tovább vezet az út egyenesen a piros jelzésen, az út egy balra kanyar után becsatlakozik a Szarvas útba, melyen jobbra felfelé haladjatok tovább, be az erdőbe. Egy „kellemes” emelkedő után felérve kanyarodjatok jobbra. Itt már a gyönyörű erdőben sétáltok. A következő négyes kereszteződést elérve jobbra térjetek el a Bia-Bringa-Kör útjára, ami egyszer csak Otello utcává válik. Az utca végén éles kanyar a Nyakaskő dűlőre, aki ismeri a Rigó pincét, előtte kell elhaladni. Az ösvényen lefelé vigyázzatok, csúszik. Jobbra sétáljatok el a Nyakaskő alatt, majd jobbra egy szűk kis ösvényen kanyarodjatok el, mely úton a Kisvisszhang dombra. A dombról tovább haladva, az irányt tartva éritek el a Pamacs utcát, mely becsatlakozik a Zajgó utcába, a kiindulási pontba.

Jó kirándulás kívánunk!

Karola és Emil

A megoldásokat a tajvedokor@gmail.com email címre küldjétek.

–        készítsetek fényképet/fényképeket a helyszínekről. (1-3 db)

–        írjátok meg, mitől különleges számotokra az amit láttatok

Várjuk a műveket!

Korábbi játékok

Kedvenc képek 2021

A játék részletei:

– Egy résztvevőtől csak az aktuális, a feladványnak megfelelő darabszámú képet tekintünk érvényesnek.
– Egy adott kép csak egyszer vehet részt a játékban.
– A fényképeket a következő feladvány közzétételéig el kell küldeni.
– Azonos e-mail címről érkezett fájlokat egy résztvevőtől kapottnak tekintünk. A fényképek elküldésvel hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a játék bemutatására, népszerűsítésére felhasználhassuk.
– A megadott e-mail címre küldött képek sorszámot kapnak, ezzel vesznek részt a sorsoláson.
– A sorsolást december 27-én tartjuk, a nyerteseket e-mail-ben értesítjük.
– A főnyeremény egy közeli sportáruházban beváltható 10,000 Forint értékű vásárlási utalvány.

Karola és Emil

 

 

Hozzászólások