Adventkor a természetben 2022 – Első küldetés

Idén is megrendezzük Adventi-túra játékunkat: 4 hétvége-4 túra. A szorgalmas túrázók között értékes utalványokat sorsolunk ki, azaz minél több túrára mentek el annál nagyobb az esélyetek a nyereményre! Azt, hogy mikor mentek, mikor teljesítitek, rátok bízzuk, de a megoldásokat a következő feladvány megjelenéséig várjuk. A beküldött anyagokat, 2022 december 27.-én összesítjük és sorsoljuk demokratikus keretek között, közjegyző jelenléte nélkül 😊

Érdemes egy picit saját magunkra is odafigyelni ebben az év végi hajrában. Egy kis séta egybekötve egy játékkal megadja azt a plusz energiát, fittséget amit a téli hónapok sötétsége, a sok szobában töltött óra elvesz tőlünk. Arról nem is beszélve, hogy így a karácsonyi étel dömpinggel szembeni frusztrációnk, lelkiismeret furdalásunk is csökken. Ha másért nem hát azért, mert lesz milyen útvonalon lesétálni vagy esetleg lefutni a fölös kalóriákat a két ünnep között.

Az első túra a Bolha-hegyre vezet, hossza 5 km.

A kiindulási pontra akár gyalog, akár gépkocsival, de még kerékpárral is érkezhettek. Az etyeki csomópontot elhagyva bal kézre találjátok a Bolha utcát, induljatok el egész az első lovardáig, ott tudtok parkolni a járművekkel. Innen már gyalogosan haladjatok a Bolha utcán tovább a következő lovardáig, ahol jobbra vezet fel egy ösvény a Bolha hegyre (ki van táblázva). Még mielőtt felértek a dombtetőre, jobb kézre találjátok a Bolha-hegyi hasadékbarlangot.

Követve az ösvényt bal kézre hamarosan elétek tárul a szekérút, mely balra lefelé kanyarodik, sétáljatok végig benne, figyeljétek meg a kőzet kopását, ilyen csodát csak Máltán láthattok. A szekérút végénél kissé balra tartva haladjatok lefelé az ösvényen, nincs jelölve, de jól járható, kitaposott út. Mikor kiértek a házak közé menjetek az Áfonya utcán végig, majd balra lefelé az Árvácska utcán, utána jobbra a Peca-tóhoz. Sétáljatok egy darabon a tó partján, ha szerencsétek van madarakkal is találkozhattok, de minden időjárásban nagyon szép a tó látványa. Miután kigyönyörködtétek magatokat a Kertbarátok útján induljatok el visszafelé, jobb kézre a házak elhagyása után érdemes megtekinteni a Békás forrást, ahonnan már egyenesen vezet vissza az út a Bolha utcán a kiindulási pontra.

A feladat 2 féle, a megoldásokat a tajvedokor@gmail.com email címre küldjétek.

–        készítsetek fényképet/fényképeket a helyszínekről. (1-3 db)

–        írjatok Bolha-hegyi mesét, melyhez az ottani neveket használjátok a szereplők, helyszínek megnevezésére. Akár össze is kombinálhatjátok, hogy a szereplők mellé küldötök fényképet/fényképeket.

Várjuk a műveket!

Korábbi játékok

Kedvenc képek 2021

Karola & Emil

A játék részletei:

– Egy résztvevőtől csak az aktuális, a feladványnak megfelelő darabszámú képet tekintünk érvényesnek.
– Egy adott kép csak egyszer vehet részt a játékban.
– A fényképeket a következő feladvány közzétételéig el kell küldeni.
– Azonos e-mail címről érkezett fájlokat egy résztvevőtől kapottnak tekintünk. A fényképek elküldésvel hozzájárulsz ahhoz, hogy azokat a játék bemutatására, népszerűsítésére felhasználhassuk.
– A megadott e-mail címre küldött képek sorszámot kapnak, ezzel vesznek részt a sorsoláson.
– A sorsolást december 27-én tartjuk, a nyerteseket e-mail-ben értesítjük.
– A főnyeremény egy közeli sportáruházban beváltható 10,000 Forint értékű vásárlási utalvány.

Hozzászólások