Rókák a jégen!

Nem álhír: a biai rókák bizony még korcsolyázni is tudnak. Családunk mind a négy tagja szemtanúja volt az esetnek a mai napsütéses délutánon.
Róka Biatorbágyon
A Kölcsey utca végén, a Madárlesnél figyeltük éppen a szárnyasokat, amikor három kutyaforma négylábú szaladt ki a túlparti nádasból. A távcsővel aztán rögtön pontosítottunk, mert három róka talpalt a befagyott tavon. Futottak egy keveset, majd hirtelen befeszítették mind a négy lábukat, és könnyedén siklottak vagy tíz-tizenöt métert, amíg a lendület tartott. Aztán kezdték elölről. Nem akartunk hinni a szemünknek! Nem véletlenül csúsztak meg, hanem szándékosan váltottak kocogásból korcsolyázásra. És állítom, hogy élvezték! Átkoriztak az egész tavon, néha megállva, egymást bevárva, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga rókakörökben.

Megfelelő fényképezőgép híján ilyen távolságból nem tudtuk őket fotózni – de különben is annyira elvarázsolt bennünket a látvány, hogy ha lett volna felszerelésünk, akkor sem jutott volna eszünkbe használni. Nem mindennapi élmény volt!

Kállai Cili

Hozzászólások