Őszi kirándulás a Spartacus ösvényen

Gyere kirándulni velünk 2018 október 20-án Visegrád fölé, a Spartacus ösvényre! Találkozó: 9:50, Pilisszentlászló Béke u., az utca végén kiérve a házak közül találsz egy nagy parkolót.

Megközelítés: Budapest és Biatorbágy irányából is. A legegyszerűbb ha Szentendréről a Skanzen felől érkezel Pilisszentlászlóra.

Táv és nehézség: 15 km, közepesen nehéz túraútvonal. Erős szintemelkedés nincs. Sok helyen keskeny útvonal jellemzi.

Útvonal: Pilisszentlászlót elhagyva a zöld jelzésen haladunk eleinte szélesebb földúton, majd erdei úton és ösvényen. A kilátás, a domborzat gyönyörű, az erdő őszi színekben pompázik. Érintjük a Tűzkő-fát, a Szarvas-bércet és a Szarvas-lyukat, utána megpillantjuk a Dunát, majd a Nagy-bükk melletti faháznál pihenhetünk egy kicsit. Innen tovább haladva leérünk az Apátkúti patak völgyébe, ahol betérünk a Bertényi Miklós Füvészkertbe. Ez egy igen izgalmas vadregényes füvészkert szurdokkal és hatalmas fákkal. Hangulatos réten, horgásztó közelében megebédelünk a hátizsákunkból, majd a Gyöngyök útján elindulunk vissza Szentlászlóra. Végig az Apátkúti patak medrében haladunk, számtalanszor keresztezve azt. Elérjük Szent-László-völgyét, majd megpillantjuk az első házakat és túránk hamarosan véget ér.

A kirándulás szervezője: Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület

Egyúttal élménybeszámoló megírására is hívunk benneteket! A túráról készült beszámolókat közzétesszük honlapunkon, a készítőik között értékes ajándékot sorsolunk ki.

A túrát vezeti: Réthelyi Karola

Elérhetőség: +3620 454 50 92

A Spartacus ösvényről leírás még itt.

Javaslat: töltsétek le telefonotokra a Locus map alkalmazást, a GPS-jel végig vehető a túra során.

Hozzászólások