Adventkor a természetben 2023 – Negyedik küldetés

Kedves Lelkes túrázók!
Közeleg Advent 4. vasárnapja, ami idén pont december 24-re esik. Reméljük a sűrű program nem szegi kedvetek és az alábbi könnyű séta segít lemozogni a töltött káposztát és a bejglit, valamint alkalmat ad egy kellemes családi időtöltésre.

A kirándulást a nedves időjárás miatt ismét a település szélére terveztük. A kiindulás a Viadukt alatt lévő parkoló. Innen induljatok el a Füzes patak jobb partján (ha folyás irányba nézitek), a Határkereszt sétányon, majd folytassátok a Patak utcán. Az emelkedő után a Kolozsvári sportpályától a Géza fejedelem útján haladjatok egész a református temetőig. A temetőben nézzétek meg az Árpád kori Szent Kereszt templom romjait. Találtok a romok között egy kis ecetfát, amin piros zsákban ajándék vár rátok. A templomtól visszafelé a templom és a szántóföld közötti úton sétáljatok le majd jobbra tartva a házak melletti keskeny ösvényen érjétek el a Brackvirág utcát. Jobbra kanyarodva menjetek le a Zajgó utcáig, majd a Túrista utcán sétáljatok el a Határkereszt sétányig, majd keresztezve a Füzes patakot térjetek vissza a kiindulási pontra.
Feladat: készítsetek fényképet a templomromról, ha szerencsétek van és délután mentek, gyönyörű naplementéket lehet ott fényképezni. Küldj nekünk négyet a sétán készült képeidből, vagy egy rövid, legalább 4 soros verset ami tükrözi a hangulatot, az évszakot, a környezetet.
Jó sétát, Áldott Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!
Karola és Emil

Hozzászólások