Szemétszüret beszámoló

konténer

Szombaton délelőtt szép időben kilenc helyszínen közel 120-an láttunk neki városunk tisztábbá tételének. Volt ahol csak a szél által hordott, nagy területen szétszóródott szemetet kellett összegyűjteni, de többnyire felelőtlenül lerakott hulladék adott munkát. Néhány akcióterületen a jelentős létszám miatt elég volt másfél órát rászánni a feladatra.

Nem természetes tartózkodási helye a bokrok alja a gépkocsi lökhárítóknak  (5db!), autó kárpit elemeknek, műszerfalnak és más háztartási hulladékoknak. Nehéz lenne kivárni azt a pár száz évet is, ami alatt lebomlanak az erdőszélen elgurított gumiabroncsok. Visszatérő gond, a zöldhulladék – illegális – lerakása. Sokan gondolják, nem okoznak kárt a fű, vagy ágnyesedék út mellett hagyásával, akár zsákból ki sem borítva, pedig elég nehéz munka utólag kirázogatni, más hulladéktól különválasztani.

48m3 hulladék gyűlt össze, jó lenne legközelebb kevesebbet találni…

Helyszínek: Szarvasugrás, Disznó-lápa, Madár-forrás, Pecató, Régi vasúti nyomvonal, Etyeki út mellett a dombtetőn, Rákóczi utca, Katalin-hegy Búzavirág utca, Barackvirág utca.

A Szemétszüretben részt vettek: Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft. BIKE, Ifjúsági Közösségi Tér, Biatorbágyi Tájvédő Kör, Pecato.hu, Kisvasutasok, jóakaratú városlakók.

Támogatók: Torbágy-kert Kft. Biatorbágy Város Önkormányzata, Szeitz József, Biatorbágyi Tájvédő Kör.

Beszámoló a Pecatavi munkáról

Hozzászólások