Légy te is a Zöldőrség tagja!


Felelősséget érzel bolygónk jövője iránt? Szeretnéd, ha kevesebb lenne körülöttünk a szemét? Hajlandó vagy változtatni szokásaidon azért, hogy kíméld a természet erőforrásait?

Képzeld el, hogy egy kis időre kiköltözöl a szabadba, és mindent, ami a létfenntartásodhoz szükséges, a saját erődet és kreativitásodat latba vetve, magad állítasz elő. Embert próbáló feladat, igazi túlélő próba.

Annyira hozzá vagyunk szokva, hogy a táplálékot az üzletekből szerezzük be, hogy egy gombnyomás és van hűtés, fűtés, világosság, hogy jármű segítségével jutunk el az iskolába vagy a munkahelyünkre, hogy már egy kis áramszünet hatására is pánikba eshetünk. Pedig érdemes lenne elgondolkodni azon, milyen sok energia szükséges ahhoz, hogy a létfenntartáshoz szükséges elemi igényeink ilyen automatikusan teljesüljenek. Persze a hó végi számlákat kézhez kapva látjuk, hogy mindennek komoly ára van, legtöbbször mégsem gondolunk abba bele, hogy az energia, amit ilyen vagy olyan formában elfogyasztunk, véges. A Föld fosszilis energiakészletei ugyanis, amire mai energiafelhasználásunkat alapozzuk, belátható időn belül kimerülnek. Már csak emiatt is érdemes takarékoskodni velük. Nem beszélve arról, hogy mai fogyasztási szintünk mellett ezeknek az energiahordozóknak a feldolgozása, elégetése során oly mértékben szennyeződik a környezet, hogy az már-már visszafordíthatatlan.

Nézzünk szét a házunk táján, és takarékoskodjunk, ahol lehet:

zoldorseg

Mi, zöldőrök arra vállalkoztunk, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk bolygónk klímájának és élővilágának védelmében, és próbáljuk erre rávenni családtagjainkat, ismerőseinket is. Ez komoly feladat és nagy felelősség. Eleinte persze nem könnyű más szemmel látni a világot, és másként cselekedni, mint azelőtt, de mint minden, ez is csak megszokás kérdése. Ha egyszer a napi rutin részévé válik a környezettudatos viselkedés, már nem is igényel plusz erőfeszítést.

Ehhez kívánunk sok sikert neked!
Ne feledd, tiéd világ, vigyázz rá!

Szeretnél többet tudni a Zöldőrségről?
Látogass el honlapunkra! www.zoldorseg.hu

Hozzászólások