Hamarosan Szemétszüret!!!

szemétszüret

Szombat délelőtt megszabadíthatjuk Biatorbágy néhány részét a szeméttől. Több területet is kijelöltünk a jelzések alapján, de még várjuk azok jelentkezését, akik szívesen tennének városunk megtisztításáért!

A résztvevők számára zsákokat és kesztyűt biztosítunk. A kijelölt helyszíneken az összegyűjtött hulladékot konténerbe kell helyezni, amit onnan rövid időn belül elszállítanak.

Az akció keretében az illegálisan lerakott, lelkiismeretlenül lerakott, vagy szél fújta hulladékokat szedjük össze, amik többnyire félreeső helyeken szennyezik környezetünket.

Sitt és veszélyes hulladék szedésére nem terjed ki az akció.

A külterületeken lakók által termelt szemét jelentős része egy-egy koncentrált helyen lerakva, forgalmasabb utak mellett jelentkezik, (például Szarvas-hegyi feljáró). Ezek is rossz megszokásból képződnek, de a Szemétszüret nem foglalkozik ezekkel a területekkel. Városunk megbízásából havonta több mint 1millio Ft költséggel rendszeresen tisztítják ezeket a helyeket.

Egyre többfelé találkozhatunk zöldhulladék lerakással, sokszor műanyag zsákkal együtt hagyják a kis forgalmú utak mellett. Sajnos az ilyen kupacok vonzzák a háztartási szemetet lerakókat is.

További információ:

Tüske Emil 20/4545092

Gara Eszter gara.eszter@biatorbagy.hu.
23/ 310 174 / 202-es mellék.

Kedvcsináló kisfilm

Hozzászólások