Forráslátogató kirándulás, Víz világnapja 2011

A víz világnapja idei jelmondata szerte a világon: „Víz a városokért, városok a vízért”. A jelmondat valójában nem csak városokról, hanem településekről, még inkább a benne élőkről szól, vagyis arról, hogy mit jelent számunkra a víz, mit tehetünk tisztaságának megőrzéséért.

A táv nagyjából 8 km, érkezés a Közösségi házhoz 14 órára. Forráslátogató, a Tájvédő Kör szokásos tavaszköszöntő túrája mely érint néhány vízzel kapcsolatos helyszínt. Indulás 2011. március 26. 9,30-kor a Torbágyi katolikus templom alatti parkolóból. A táv nagyjából 8 km, érkezés a Közösségi házhoz 14 órára. Térkép:

A Víz világnapjához kapcsolódó programok:

  • Füzes-patak takarítás BIKE egyesülettel. Találkozó a Szily Kálmán úti kisviaduktnál március 20-án délelőtt 9 órakor. Ajánlott a gumicsizma.
  • Biatorbágy Önkormányzata és a Biatorbágyi Vízművek rajzpályázatot hirdet. A nevezetes nap alkalmából a „Víz a városokért, városok a vízért” témában.
    A rajzpályázatokat 3 korosztályban óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos iskolás gyermekektől várják vízfesték, pasztell, egyéb szabadon választott technikával, A/3-as méretben. Minden gyermek 1 alkotással pályázhat. A pályaműveket az óvodákban, az iskolákban és a Faluházban is le lehet adni 2011.március 16-i határidőig.
  • Tiszta víz, vetélkedő és ismertető előadás a helyi vízszolgáltatásról, vizeink védelméről…
    2011. március 26. 14,00 óra Közösségi ház
  • A rajzpályázat eredményhirdetése Pál Tamás műsorvezetésével
    Közösségi ház 2011. március 26. 14,45 óra

Hozzászólások