A Föld napján a környezetünkért

Már meg sem lepődünk, ha a lakott terület határain sétálgatva az utak szélén, bokrok alján zsákszámra találkozunk magára hagyott szeméttel. Szerencsére vannak még olyanok, akiknek ez bántja a szemét, és nem mennek tovább elfordított fejjel!

Április 22-én Biatorbágy Önkormányzata és a Tájvédő Kör felhívására több helyszínen is csapatok alakultak. A biai iskolából a Nyakas-kő takarításáért fogtak össze, a torbágyi suli diákjai a Madár-forrás környezetét tették szebbé. Sokan lakóhelyükhöz közeli területeket választottak, így lett rendbe téve az Ürge-hegy két helyszínen, a Barackvirág utca bokros része, a Disznó-lápa, az Ybl Miklós sétány ÉNy-i vége, a Csokonai utca és Reformátustemető környezete, a Gyöngyvirág utca részben, a lebontott biai magtár telke, a Községi legelő és a Százlépcső környéke. A legnagyobb mennyiségű szemét a Katalin-hegyen gyűlt össze.

A szemétszürethez szükséges konténereket a Torbágy-Kert kft. biztosította, erős zsákokat a Poltas kft-től kaptunk, a kesztyűket az Önkormányzat és a Tájvédő Kör szerezte be. A CBA frissítő almával és naranccsal járult hozzá az akció sikeréhez.

Köszönjük az együttműködést minden jó szándékú lakosnak! A Biatorbágyi Általános Iskola tanárainak és tanulóinak, Biatorbágy Közbiztonságáért alapítványnak, Biatorbágyi Nagycsaládosok Egyesületének, a Cserkészeknek, a Településfejlesztési Bizottság azon tagjainak, akik személyesen is segítették a munkát.

Tüske Emil

Hozzászólások