Nem a cica viszi el…

Szemetszedes

A forgalmasabb utakról letérve, bokrok, fák takarásában néhányan könnyedén és felelőtlenül magukra hagyják megunt holmijukat, nem törődve azzal, hogy így tönkreteszik környezetünket.

Pedig van más lehetőség is!

Városunkban is működik szolgáltató (Depónia), aki hetente elszállítja a háztartási és szelektíven gyűjtött hulladékot, lehetőséget ad a lomtalanításra. Ha valakinek ez nem lenne elég, kiegészítő zsákokat vásárolhat több helyen, vagy akár egy másik cég szolgáltatását (Torbágy-kert) is igénybe vehetné, aki befogadja autópálya melletti telephelyén a zöldhulladékot, sittet, kis mennyiségben is, vagy akár házhoz megy érte.

Mindannyian szívesebben élünk tiszta környezetben. Április 2-án néhányan tettünk is ezért az Etyeki út mellett, a Barackvirág utcában, a Vörösmarty utcában a patakparton, a Nyakas-kőnél, a Disznó-lápán. Megtisztult a Békás-patak pihenőpadoknál és le lett mázolva a korlát. Több mint 12 m3 szemét gyűlt össze. A megmozdulásban a BIKE, a Tájvédő Kör, a Barackvirág utca lakói és több önkéntes vett részt. Fő támogatóink a Torbágy-kert kft. Szeitz József és Biatorbágy Város Önkormányzata voltak.

Hasznos adatok:

Veszélyes hulladék gyűjtés április 23

Biatorbágyi hulladéknaptár

Hozzászólások