Kerékpározzunk együtt idén is a Budavidék Zöldútjain!

Biatorbágyról 9 órakor a Viadukt alatti útjelző kőtől indulunk, kényelmes tempóban biciklizve érünk a Perbáli plébánia kertjébe. A résztvevők egy jó hangulatú piknikre készülhetnek, ahol a szervezők zsíros kenyérrel és üdítővel várnak mindenkit szeretettel. Lehetőségünk lesz a helyiek által különböző időpontokban indított, Perbál természeti és épített értékeit bemutató kistúrákon is részt venni.

“Indulj el egy úton, én is egy másikon.”

zoldut

Május 8-án 13.00 órakor felcsendülnek majd a mindenki által jól ismert népdal hangjai a Budavidék Zöldút Szövetség által összefogott 12 településről Perbálra kerekezők torkából, a helyi kórus kíséretében.

biciklisek

Biatorbágyról 9 órakor a Viadukt alatti útjelző kőtől indulunk, és zöld utakon, kényelmes tempóban biciklizve érünk a Perbáli plébánia kertjébe, ahol immár harmadik alkalommal találkozhatunk, ismerkedhetünk a Budajenőről, Budakesziről, Herceghalomról, Etyekről, Nagykovácsiból, Pátyról, Tinnyéről, Tökről és Zsámbékról induló társainkkal és természetesen vendéglátóinkkal. A résztvevők egy jó hangulatú piknikre készülhetnek, ahol a szervezők zsíros kenyérrel és üdítővel várnak mindenkit szeretettel.

kerekpar

Lehetőségünk lesz a helyiek által különböző időpontokban indított, Perbál természeti és épített értékeit bemutató kistúrákon is részt venni. Ezen kívül kóstolót kapunk a sváb konyha remekeiből (savanyú máj, babos tészta), megismerhetjük a környezetünkben fellelhető gyógynövényeket, sőt, a belőlük készült teákat akár meg is kóstolhatjuk. Terveink szerint vendégünk lesz egy szomori borász, az Equus Hungária Lovasiskola, és a budajenői Levéd őrsége íjászcsapat. A gyerekeket kézműveskedés és kisállat bemutató várja majd, és idén sem maradhat el a Tájismereti Totó, zöld-utas nyereményekkel.

Amit érdemes magaddal hoznod:
kerékpáros bukósisak, láthatósági mellény, innivaló, fényképezőgép és némi pénz finomságokra.

Figyelj útközben a látványosságokkal kapcsolatos totó miatt!

Programok:

  • Kisebb túrák Perbálon.
  • Levéd őrségének íjászbemutatója.
  • Kézműves foglalkozások: fafaragás, gyöngyözés, fajátékok.
  • Gyógynövény-bemutató, gyógytea-főzés.
  • Kóstoló helyi ételekből: babos tészta, savanyú máj.
  • Egyéb ételek-italok: pogácsa, zsíros kenyér, bodzaszörp, limonádé.

Kapcsolódó hivatkozások:
Wikipédia – Perbál
www.perbal.hu

Térkép: Biatorbágy Perbál bringaút 2010

Térkép:> BVZ-2010

Hozzászólások