Hogyan teheted szebbé a Biatorbágyi Családfasort?

csaladfasor

Tavasz óta újult erővel és módszerekkel gondozzuk az Etyek felé vezető út mellett cseperedő fasorunkat. Persze elfér még egy kis segítség!

November 16-án és 17-én délelőtt találkozhatunk a helyszínen. Van szabad hely, ahová ültethetsz, de gondolni kell a jövőbeni fenntartási feladatokra is! Az ültetőktől ezért támogatást is várunk nem csak munkában, hanem anyagiakban is. Részleteket a lejjebb található grafikán találsz.

Segítség a sikeres ültetéshez

Konténeres platánfacsemetéket, tőzeges virágföldet és karót a helyszínen biztosítunk.

Jó, ha tudsz magaddal hozni ásót, kapát, metszőollót, de lesz nálunk is néhány kölcsönözhető szerszám.

A földjavítás miatt nagyobb (kb. 80*80*60) gödröt kell kiásni. A zsákos savanyú földet a helyben találttal keverve kell visszatölteni, majd a csemete teljes betemetése előtt beiszapolni (kérdezz nyugodtan!). Az iszapolás fölé 10cm föld kerüljön, amit meg kell taposni (jól jön a gumicsizma). Az ideális tányér magas oldalfalú, kicsit mélyebb a terepszintnél, kb. 100-120cm átmérőjű.

A szükséges metszéseket a Tájvédők elvégzik.

A csemetéket nem tudod túlöntözni!!! A közösen meghirdetett ápolási napokon kívül is foglalkozhatsz fáddal és környezetével. Meg fogja hálálni.

A fasor nem jöhetett volna létre, nem maradhatott volna meg Biatorbágy Város Önkormányzata és az ültetők támogatása, biztatása nélkül.

Köszönjük a segítséget Simon Józsefnek, Ilonka néninek és minden ültetőnek!

Információ: Tüske Emil 20/4545092

2013ősz

Hozzászólások